• The best property in Montenegro
  • KONTAKT
Tripkovic Tripkovic Tripkovic Tripkovic Tripkovic Tripkovic Tripkovic Tripkovic Tripkovic Tripkovic

Tripkovic

Palac TRIPKOVIĆ
detaljno

Da bi ste stekli potpuniji utisak o svoj raskoši Palate Tripković, pružamo Vam priliku da besplatno preuzmete brošuru o ovoj znamenitoj građevini

>PREUZMITE BROŠURU<

 

Da bi ste mogli da pregledate brošuru morate imati instaliran program Adobe Reader. Ukoliko ga nemate možete ga preuzeti besplatno klikom na link ispod

 

Adobe Reader

Palata Tripković

Palata Tripković je građena krajem XVIII vijeka, kao jedna od najimpozantnijih baroknih kapetanskih palata Boke Kotorske. U XVIII vijeku porodica Tripković je odigrala značajnu ulogu u razvoju Dobrote u oblastima trgovine, razvoju trgovačke mornarice, građevinskom i kulturnom razvoju. Imali su 18 brodova, a tokom XVIII i XIX vijeka pominje se 86 pomoraca iz ove porodice od kojih 63 kapetana.

Palata je povučena od obale i izdignuta na plato, podzidan ogradnim kamenim zidom sa dugačkom balustradom, na kome se nalazi „đardin”. U ogradnom zidu nalazi se portal sa porodičnim grbom. Ispred palate se nalazi pristanište-ponta sa velikim mandraćem, koji su pripadali palati. Iza palate se nalaze terasasti vrtovi.
Palata je izgrađena od fino klesanog korčulanskog kamena, ima konobu, dva sprata i četvrtu etažu u obliku belvedera, sa zabatom baroknih linija. Na samom vrhu belveder ima ukras u obliku kule. Na fasadi dominira balkon na drugom spratu, čije su potporne konzole pokrivene ornamentima sa motivima akantusovog lišća.

Na prvom spratu je centralni salon iz koga portali vode u susjedne sobe i na stepenište. Isti raspored je zastupljen i na drugom spratu. Sa zadnje strane palate, prema brdu, nalazi se aneks u kome je bila kuhinja. Unutrašnjost su karakterisali podovi od dvobojne terakote, drvene gredne tavanice, zidovi sa baroknom malternom dekoracijom i stepenište sa balustradom. Palata je bila bogato opremljena umjetničkim djelima, stilskim namještajem, knjigama, itd.

Palata Tripković je jedna od najmonumentalnijih palata u Boki. Toj monumentalnosti doprinosi postament palate, terasa sa baroknom balustradom, jasna barokna koncepcija i bogato obrađeni arhitektonski detalji, kao i „pozadina” ovog sklopa koju čine surove i gole Dobrotske strane koje dosežu visinu do 1000 m nad morem.

IZUZETNA PRILIKA - KUPITE PALATU TRIPKOVIĆ

Kompanija IMOBILIA je vlasnik Palaca Tripković. Nakon opsežnih istraživanja, konsultovanja niza stručnjaka za period u kojem je palata izgrađena i nakon višegodišnjeg rada na rekonstrukciji i sa originalnim materijalima vratili smo ovom zdanju pun sjaj.

1500 m² luksuznog prostora sa 7 soba, salonima, garažama, vlastitim pristaništem i svim pratećim sadržajima karakterističnim za hotele sa šest zvjezdica.

Želimo vam prijatan boravak!

CITADELA BUDVA | PALAC ZMAJEVIĆ | PALAC TRIPKOVIĆ | JADRAN PERAST | SVETI STEFAN
photo copyright© SFERAART | design SFERAART | webmaster NESSO | copyright© IMOBILIA doo 2009.